Köszönet a támogatásért!

Az idei évben tovább bővült csoportunk mind létszámban, mind eredményességben, mind életkorban, mind pedig támogatói körben. Ebben a szezonban működésünk óta először 7 számjegy feletti támogatási összeggel támogatják Alapítványunk munkáját a sport nevelőértékét sokra tartó szervezetek és egyéni támogatók egyaránt. A beérkező támogatási összegből az idei évben további jelentős eszköz- és felszerelés beszerzéseket tudunk megvalósítani, ami a bővülő létszám mellett a munka egyre magasabb minőségi szinten történő elvégzését is biztosítja sportolóink számára.

 

Köszönjük a bizalmat és a támogatást!

 

Nyílt nyári atlétika tábor

2021 évi nyílt atlétika táboraink

Alapítványunk szervezésében az idei nyáron 2 héten át is tervezünk nyílt atlétikai tábort 8-14 éves korosztályú gyerekek számára, akik szívesen töltenék aktívan a nyári szünetet, és érdeklődnek a sportok királynőjének mozgásvilága után: futások, ugrások, dobások minden formában és mennyiségben. Atlétikán kívül rengeteg szabadtéri sportjáték lehetőség vár a résztvevőkre: kosárlabda, röplabda, frizbi, tollaslabda, ping-pong, csocsó, torna, trambulin, falmászás, petanque, sportlövészet, úszás, bicikli, roller…

A tábor helyszíne a korábbi években már szívünkhöz nőtt AC Bonyhád sportlétesítményei Bonyhádon, valamint a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium kollégiuma.

Várjuk az örökmozgó gyerekeket egy sportos nyári élménytáborba! A táborban a gyerekekkel pécsi atlétika edző kollégák és évek óta a csoportjainkban edződő/nevelődő 16-19 éves fiatal atléták foglalkoznak.

Minden érdeklődő keressen minket bizalommal!

 

A 2017-es bonyhádi táborunk képei: https://bit.ly/3oeqXR6

 

ÚJRAKEZDÉS

Első szabadtéri pályaversenyünk 2021-ben

 

Lassan éled a természet, lassan újraindul a COVID-19 utáni élet, lassan megkezdődik a szabadtéri versenyek sora az idei évben. Minden bizonytalan, és minden állandó változásban van körülöttünk: hol edzünk, milyen egyesület színeiben, ki egészséges, ki beteg, ki sérült, melyik világversenyt tartják meg idén és melyiket nem, mikor lesz újra online oktatás helyett jelenléti oktatás, mi lesz az érettségi eredménye, mit fogunk csinálni nyáron: táborok, versenyek, tanulmányi válaszutak, sportbeli válaszutak, életbeli válaszutak, szerelmi válaszutak sora. Egy biztos pont: a csoportunk minden hétköznap délután edz valahol, és lehetőség szerint minden olyan versenyre elvisszük sportolóinkat, ami segítheti őket álmaik útján és felnőtté válásuk útján, jobb emberré válni.

Nehéz ma gyereknek lenni, nehéz ma felnőni, és nagy felelősség ma az emberré formálódás folyamatában a gyerekkortól a felnőttkorig végigkísérni a fiatalokat az útjukon. Nehéz, de egyben értelmet ad minden nap, karanténok ideje alatt is. A pálya és az edzőtársak minden nap várnak. A célokat és épp elért eredményeket minden nap fel lehet írni az edzésnaplóba, készülni lehet a következő megmérettetésre sportpályán, online oktatásban és az életben egyaránt.

Többször olvastam a következő sorokat már korábban, amelyek napjainkban nagyobb súllyal bírnak, mint eddigi életemben valaha. Cserba Brigitta, műugró és edző elgondolkodtató sorai.

„Az egyik barátom megkérdezte tőlem, miért fizetek ennyi pénzt a gyerekem sportolására?

Én nem a sportért fizetek – feleltem.

  • Fizetem a pillanatot, amikor a gyerekem fáradt, mégis elmegy edzésre.
  • Fizetem, hogy megtanulja, mi a fegyelem, a koncentráció.
  • Fizetem, hogy vigyázzon a testére, az egészségére.
  • Fizetem, hogy megtanuljon együtt dolgozni másokkal, jó csapattárs legyen, viselje el kegyesen a vereséget és alázatosan a sikert.
  • Fizetem, hogy megtanulja kezelni a csalódásait, ha nem éri el a várt sikert. És mégis visszamegy hétről-hétre.
  • Fizetem, hogy megtanulja elérni a céljait.
  • Fizetem, hogy ne csak magára figyeljen, hanem tartsa tiszteletben csapattársait, edzőit is.
  • Fizetem, hogy az órákon, heteken, hónapokon át tartó kemény munka létrehozhat egy bajnokot.
  • Fizetem, hogy megtanulja, a siker nem jön egyik napról a másikra.
  • Fizetem, hogy büszke legyen az eredményeire és legyenek hosszútávú céljai!
  • Fizetem, hogy kössön életre szóló barátságokat, egész életre szóló emlékei legyenek.
  • És fizetem hogy az edzőteremben legyen, a pályán, és ne a képernyő előtt!
  • Fizetem a lehetőségeket, amiket a sport nyújt!

Azt gondolom ez egy jó befektetés…”

 

Várunk mindenkit szeretettel, aki szeretne egy biztos ponthoz tartozni a mai világban, ép testben ép lélekkel felnőni és felnőtté válni a sportok királynője, az atlétika segítségével! 

Minden nap kint vagyunk a szabadban a friss levegőn, és nyáron több héten át tervezzük a táborozásokat versenyzőinknek és újonnan csatlakozóknak, érdeklődöknek egyaránt. 

 

Elérhetőségek: http://pecsiatletika.com/home/kapcsolat/

Döntések a sportban – Te mit teszel, amikor…?

AKI MEGOLDÁST KERES, AZ MEGOLDÁST TALÁL. AKI MÁST KERES, AZ MÁST TALÁL…

Ha nincs út a céljainkhoz, akkor építünk egyet

 

Műszaki, tanári és közgazdász diploma, középfokú edzői után Sportszervezetek menedzsmentjét és Döntési technikákat tanulsz a Testnevelési Egyetem rektorhelyettesétől a sportteljesítmény elemző posztgraduális képzésed keretében, amit saját zsebből finanszírozol.

Edzéselméletet tanulsz Sáfár Sándortól a Testnevelési Egyetemen, akit időközben kineveztek a államilag elismert sportakadémiák működésével kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosnak.

Biomechanikai elemzéseket, Sportanalitikát, Sportinformatikát, Sport- és Biostatisztikát tanulsz, Egyéni- és Csapatsport teljesítmény diagnosztikát tanulsz, Stratégia vezetés és teljesítmény kapcsolatáról írsz féléves beadandó dolgozatot a Testnevelési Egyetem rektorának, tanulsz és élő kapcsolatokat építesz, a sportszakma elit oktató gárdájával, akik a hétköznapi gyakorlatban is végzik saját sportszakmai területeiken a legmagasabb szinteken a szakmai munkájukat is az egyetemi oktatás mellett. Sportinformatikai rendszereket fejlesztő cégvezető a Sportinformatika oktatód, aki megmutatja neked, hogy hogyan csinálják a profik (pl. NBA, FIBA, FIFA, MLSZ) az egyéni- és csapatsportokban a teljesítmény elemzést, és akinek az irányítása alatt újabb és újabb élő megoldások születnek profi sportszervezetek számára a minél eredményesebb működéshez. Egyéni sportteljesítmény diagnosztikát tanulsz egy lengyel származású szakembertől, aki szintén a TE oktatója, és magyar válogatott atlétákat is edz, valamint az MKOSZ teljesítménydiagnosztikai területén is szakértőként dolgozik, és igazolja minden saját gondolatodat és meglátásodat, hogy min kellene sürgősen változtatni a magyar fejekben, hozzáállásban, versenysportra történő fizikális felkészítésben. És elindulsz vele együttműködve egy saját úton, hogy mindezt (mérés, szükséges beavatkozás – edzésprotokoll a fizikális fejlesztésben –, kontroll ) az általad nevelt sportolók és a saját válogatott sportoló fiad számára is elérhetővé tedd.

 

Old Way New Way on Blackboard

 

Előveszed a saját magad által 4 éve megírt, saját városodban megvalósíthatónak gondolt atlétika sportágra vonatkozó koncepciód, ami anno döntési helyzetben lévő vezetők fiókjaiban vagy ki tudja hol landolt, valószínűleg elolvasás nélkül. Leporolod a 4 évvel ezelőtti munkád, és nekiállsz, hogy aktualizáld, kiegészítsd, új perspektívába állítsd, új nézőpontokból is nézve keress kivitelezhető együttműködési lehetőséget és megoldási lehetőségeket a városodban, a sportágadban. Teszed mindezt egy saját magad és a párod által, saját alapító összeggel létrehozott, saját magad által üzemeltett, menedzselt Alapítvány képviselőjeként, akinek semmi más célja nincs a saját sportága kapcsán, mint hogy Pécsett több évtizedes sportág ellehetetlenítés után újra lehessen építeni a sportok királynőjét, hisz minden adott hozzá, csak végre egy irányba kellene terelni a jelenleg szanaszét szakító erőket, és meg kell találni azokat a vezetőket a város élén, akik ezt a sportágat újra vissza akarják emelni a méltó helyére a város életében. Azért, hogy a tehetségnek Pécsett is legyen lehetősége, mert igenis lehet Pécsett sportoló életpályát építeni: tanulva sportolni és sportolva tanulni atlétika sportágban is, általános iskolától kezdve a felsőfokú tanulmányok végéig és akár tovább.

 

2023 – Atlétikai VB Magyarországon

 

Nagy dolgok kapujában állunk Pécsett az atlétikát illetően. Van egy Garamvölgyi Petránk, van egy Farkas Bencénk, van egy Brunner Hugónk, van egy Varga Eszterünk Pécsett, akik mindannyian korosztályos világversenyekre készülnek 2021-ben: U18 EB (Rieti – Olaszország), U20 EB (Tallin – Észtország) és VB (Nairobi – Kenya), U23 EB (Bergen – Norvégia). Ők most a jéghegy csúcsa. És velük együtt edz és dolgozik nap mint nap még számos korosztályos országos bajnok U14-től kezdődően felnőtt és szenior korosztályig bezárólag, valamint számtalan további tehetséges gyerek, korábban nemzetközi eredményességet felmutató, idén sérülésből felépülő atléta, és rengeteg csillogó szemű kicsi gyerek 7 és 13 éves kor között. Több mint 100, különböző szinten sportoló gyerek, serdülő, fiatal felnőtt és felnőtt. Ketten közülük kiemelt figyelmet élveznek a saját sportági szövetségük, a MASZ által, miután beválasztották őket abba a programba, ami a 2023-as magyarországi rendezésű világbajnokságra készülő sportolók köre. Mindez történik úgy, hogy jelenleg nincs fedett fedél a fejünk felett, focilabdák gurulnak egyik vagy másik irányból a lábaink alá miközben nagysebességű futásokat és ugrásokat végzünk, és csúszunk a salakon. Ez utóbbiról nem a kis focista vagy edzője tehet, jelenleg ők is kiszorított helyzetben vannak, de náluk már látszik a fény az alagút végén, tudják, hogy lesz megoldás az edzéseikre a jövőben.

 

Fejlámpa – kültéri túlélő üzemmódhoz ügyességi atlétáknak is

 

Fejlámpát vetetsz a tanítványaiddal, és mobil steklámpát veszel és hordasz magaddal, hogy lehetőleg ne legyen baleset a kivilágítatlan pályán történő futásoknál. Az alapítványba igyekszel támogatókat toborozni, akiknek a segítségével a minimális eszközöket be tudod szerezni (pl. medicinlabdák, súlymellények – abszolút alap dolgok). Mobil szertárként üzemelteted a saját tulajdonú kisbuszodat, amiben minden alapfelszerelést hordasz magaddal egyik helyszínről a másikra, hiszen egyik nap egy felüljáró lépcsősoránál edzel, másik nap egy salakos atlétika pályán, vagy a mecseki sípályán, vagy a városi sportcsarnok lelátóján, kondi teremben (amikor be szabad menni), vagy egy tó partján, vagy egy mezőn, vagy Budapesten a BOK csarnokban vagy ahol éppen lehetőséget találsz egy pandémiás korlátozó világban.

 

Mobil szertár

 

Edzőszobát alakítasz ki otthon bordásfallal, húzódzkodó kerettel, TRX-szel, zsámollyal, fekvenyomó paddal és állvánnyal, olimpiai súlyzó szettel, ketlebellekkel, kézisúlyzókkal, gumihurkokkal, gumiszalagokkal, trambulinnal stb-stb.  Mert erősíteni már most sem tudunk menni sehová, de ez a szoba mindig kéznél lesz.

Ezzel ébredsz és ezzel fekszel. Folyamatosan a megoldásokat keresed, hogy a „nem lehet, mert nincs rá pénz és lehetőségek, pandémia van, nehéz helyzetben vagyunk” ellenére, mégis mit és hogyan és hol és miből lehet megoldani.

Mindezt úgy, hogy elegendő időt kell találnod a saját munkádra is, amiből élsz, hiszen ez az „edzősködés, meg atlétika csak egy költség- és időigényes hobbi”. Közben a családodért is felelős vagy, mert gyermeket nevelsz, szüleid idősödnek, pandémiás őrületben navigálsz az instant változó körülmények között az életed minden területén. Dolgozol, edzéseket tervezel majd áttervezel, hisz nem biztos, hogy ott tudod megtartani, ahol tervezted, edzéseket tartasz, családot logisztikázol állandó újratervezésekkel, több mint 90 napnyi edzőtáborozás idejére kell megoldanod a nem edzőtáborozó sportolóidat is és az edzőtáborozókat is ugyanazzal az edzői párossal, posztgraduális képzésen tanulsz, diplomamunkát írsz, koncepciókat írsz, alapítványt üzemeltetsz, tudásbázist építesz, még álmodban is megoldási lehetőségeken gondolkodsz, hol és hogyan fogunk tudni a tanítványainkkal edzeni, felkészülni az előttünk álló egyre nagyobb kihívásokra…

 

„TEDD, AMIT TUDSZ, AZZAL, AMID VAN, OTT, AHOL VAGY!”
ÉS KÖZBEN FOLYAMATOSAN KERESD A FEJLŐDÉSI ÉS ELŐRELÉPÉSI LEHETŐSÉGEKET 
MI EBBEN HISZÜNK

 

MEG MICHAEL JORDANBEN, ÚGYHOGY MOST KÖVETKEZZEN EGY IDÉZETGYŰJTEMÉNY TŐLE 🏀

 

102 Michael Jordan Quotes That Show True Dedication

 

Brunner Hugó is megkezdi a válogatott programmal a felkészülést a következő szezonra

🇭🇺 🇭🇺 🇭🇺 🇭🇺 🇭🇺 🇭🇺 🇭🇺 🇭🇺

A válogatott rúdugró programban Garamvölgyi Petra már a második 4 napos  összetartásán is túl van, és az elmúlt hétvégén Borhy Anna is csatlakozott a programhoz.

A most következő hétvégén a távol- és hármasugró válogatott keret tagjai is megkezdik a közös felkészülési sorozatot, melynek első állomása egy 3 napos összetartás lesz Tatabányán.  A programba Brunner Hugó is meghívást kapott tavalyi évi korosztályos országos bajnokként és ranglista vezetőként, és amennyiben a jelenlegi korlátozó helyzet engedi, akkor Hugó is végre újra szöges cipőt húzhat a hétvégén az összetartáson.

Brunner Hugó – ifjúsági országos bajnok és ranglista vezető távolugró

Mivel Pécsett nincs jelenleg semmilyen fedettpályás készülési lehetőség az atléták számára, ezért érthető módon nagyon várnak a sportolóink minden ilyen lehetőséget és alkalmat, melyet maximálisan ki is érdemeltek az elmúlt években végzett munkájuk és eredményeik alapján.

🇭🇺 🇭🇺 🇭🇺 🇭🇺 🇭🇺 🇭🇺 🇭🇺 🇭🇺

 

Budapest 2023 Zsivotzky Gyula Program

„Ha megáld minket az ég valamilyen képességgel, azt hiszem, bűn lenne nem élni vele.

A TEHETSÉG FELELŐSSÉG.

Természetes, hogy megteszem, amit tudok, és segítek vele másoknak.”

Farkas Bence – 2020-as év junior 200 m országos bajnoka

/📷 Berényi Ibolya/

Gratulálunk Farkas Bencének, aki eddigi kiváló eredményei alapján jogosult a Zsivotzky Gyula Programban való részvételre a 2023-as világbajnokságra aspiráns atlétaként!

Elit rúdugró program – az első összetartás a 2021-es szezonra felkészülésben

Garamvölgyi Petra – töbszörös országos bajnok, korosztályos országos csúcstartó rúdugró

Garamvölgyi Petra bekerült a MASZ ELIT rúdugró programjának szűk keretébe (5 női, 5 férfi versenyző országosan). A program kiemelt felkészülési lehetőségeket és Boris Volkov személyében mesteredzői segítséget nyújt a keret tagjainak az elkövetkezendő időszakban esedékes világversenyekre történő felkészülésben. Petra esetében ezek a versenyek a junior EB illetve junior VB, illetve amennyiben a versenymenetrend engedi, úgy esetleg az U23-as EB is 2021-ben.

Az ELIT program keretében a MASZ 11 alkalommal biztosít 4 napos összetartást Budapesten, 2 alkalommal 10 napos edzőtábort Budapesten illetve Székesfehérváron, és 1 alkalommal egy egész hónapos edzőtáborozási lehetőséget Bonyhádon a keret tagjainak.

Petra a mai napon fejezte be az első 4 napos összetartás edzésprogramját az MTK új atlétikai csarnokában, ami így az alapozási időszak elején a mennyiségi edzésmunka mellett extra erőfeszítést igényelt, de minden perce megéri a munkának, amikor nagy célokért dolgozhatunk. Mostantól kéthetente 4 napos összetartások keretében edzések Budapesten, és idén még egy 10 napos edzőtáborozás szerepel az itthoni felkészülési program mellett Petra ütemtervében.

Petra az első összetartás utolsó (7.) edzése után – őszinte mosoly 🙂

#dare2dream

1 2 3 9